Weydeland 48+

Jong

Romige noord hollandse kaas. Weydeland 48+ Jong is op ambachtelijke wijze bereid van verse Hollandse melk. 4 weken heeft deze kaas in het pakhuis liggen rijpen, waardoor een smeuïge kaas ontstaat die heerlijk romig van smaak is.

Jong belegen

Weydeland 48+ Jong Belegen dankt zijn smaak aan 8 weken rijping in ons geconditioneerde kaaspakhuis waar een constante luchtvochtigheid en temperatuur heerst. De kaas krijgt hier alle liefde en zorg die het nodig heeft om de romige smaak te ontwikkelen. Deze variant is zeer populair.

In 2015 is deze kaas uitgeroepen tot ‘Lekkerste kaas van Nederland!’ bij de Holland Kaaskeuring 2015.

Belegen

De Weydeland 48+ Belegen kaas heeft er 4 maanden over gedaan om deze optimale smaak te ontwikkelen in ons pakhuis. Deze variant is stevig en vol van smaak. Een kaas met karakter, maar toch nog lekker romig van structuur.


extra belegen

Voor de Weydeland 48+ Extra Belegen moet je even geduld hebben. 6 maanden rijping is nodig om deze volle en pittige smaak te ontwikkelen. In deze periode wordt de kaas met liefde behandeld. De kaas krijgt maar een dun korstje waardoor een extra intense smaak ontstaat. Dit proef je in deze Extra Belegen kaas bedoeld voor kenners. Lekker pittig!

snijbaar oud

Weydeland Flinck is een bijzondere oude kaas! De kaas is op ambachtelijke wijze bereid volgens speciaal recept en heeft een rijping achter de rug in ons pakhuis van circa 10 maanden. Deze kaas ligt in een speciale ruimte met een specifieke temperatuur en luchtvochtigheid te rijpen resulterende in een sublieme smaak. De kaas heeft kleine eiwitkristallen in het zuivel en haar smeuïgheid doet je verrassen.

Oud brokkel

Weydeland Rijck is een prachtige brokkelkaas! De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis. Daardoor is de kaas zeer rijp van smaak en brokkelt hij. De kleine rijpingskristallen die in de kaas zitten, knisperen in de mond. De Weydeland Rijck zit vol aroma’s en is karaktervol van smaak.

Boerenkaas

Erfgoed stelling 101 jong

Erfgoed Stelling 101 is een ambachtelijke boerderijkaas, bereid met volle gethermiseerde koemelk. Circa 5 weken gerijpt op houten planken. Met verrassend veel smaak!

Erfgoed Stelling 101 is een boerderijkaas die gemaakt is door de familie van Erk uit Berkenwoude. 

Erfgoed stelling 103 jong belegen

De Erfgoed Stelling 103 is een boerderijkaas gemaakt van gethermiseerde koemelk. Dankzij een speciaal zuursel en een bijzonder moderne kaasinstallatie maakt de familie van Erk prachtige boerderijkazen met een zeer romige smaak, zo ook de Erfgoed Stelling 103. Deze kaas heeft 4 maanden liggen rijpen, wat zorgt voor de volle maar toch bijzonder romige en lekkere smaak.

Erfgoed stelling 402 Jong belegen

Ambachtelijke boerenkaas gemaakt van rauwe koemelk. Bereid door familie van de Heuvel uit Molenaarsgraaf. Deze boerenkaas heeft circa 10 weken gerijpt, dus is nog heerlijk romig en zacht van smaak. Bijzonder smeuïg.

Erfgoed Stelling 402 is een boerenkaas die gemaakt is door de familie van de Heuvel uit Molenaarsgraaf. Hun hele verhaal lees je hieronder


Erfgoed stelling 205 extra belegen

Echte boerenkaas, gemaakt van volle rauwe koemelk. Een extra belegen kaas, 8 maanden gerijpt, met een lekkere boerensmaak. Gemaakt in Hekendorp door de familie Hoogendoorn. De koeien lopen van het voor tot en met het najaar buiten in de wei te grazen. Hierdoor geven de koeien de beste volle melk, die de basis is voor de lekkerste boerenkaas. 

Erfgoed stelling 606 oud

Oude boerenkaas bereid met dagverse rauwe koemelk. Bijzonder smeuïg en puur van smaak met een klein kristalletje. De Erfgoed Stelling 606 heeft 12 maanden gerijpt en is van zeer hoge kwaliteit. Deze mooie boerenkaas is in maart 2020 uitgeroepen tot de beste boerenkaas van het jaar bij de Cum Laude Awards.

Erfgoed Stelling 606 wordt bereid door familie Spruit uit Oudewater.

Oudelandse boerderijkaas pittig XL

Deze boerderijkaas pittig van 30 kg is bereid met gethermiseerde melk. Een heerlijke stevige kaas, pikant en vol van smaak dankzij de 12 maanden rijping in ons pakhuis. De constante temperatuur en luchtvochtigheid in ons pakhuis zorgt voor de optimale smaakontwikkeling van deze grote jongen. Een echte aanrader voor op je kaasplateau!

Utregse Nieuwe & Oude gracht kaas

Nieuwe gracht kaas 6 mnd

De Nieuwe Gracht kaas wordt gemaakt bij de Graafstroom in Blesckensgraaf. Na het succes van de Oude Gracht kaas en de Oude Gracht "1254" kaas, was er ook nog grote vraag naar een volromige kaas. Deze kaas is de Nieuwe Gracht geworden, en is het welkom op iedere boterham, tosti, borrelplank of verjaardagspartij. 

Veel boeren die hun verse melk leveren aan De Graafstroom hebben hun boeren bedrijf rondom Utrecht en het “Groene Hart” van Nederland.

Oude gracht kaas 12 mnd

De Oude Gracht kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek van De Graafstroom. Deze zuivelfabriek staat midden het prachtige poldergebied de Alblasserwaard in het plaatsje Bleskensgraaf. Deze coöperatieve kaasfabriek maakt al kaas sinds 1908. De “Oude Gracht” wordt gemaakt naar een exclusieve receptuur. Vier weken na productie verlaten de kazen de zuivelfabriek om in een authentiek kaaspakhuis op natuurlijke wijze 52 weken te rijpen.

Veel boeren die hun verse melk leveren aan De Graafstroom hebben hun boeren bedrijf rondom Utrecht en het “Groene Hart” van Nederland.

Oude gracht kaas 24 mnd

De Oude Gracht kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek van De Graafstroom. Deze zuivelfabriek staat midden het prachtige poldergebied de Alblasserwaard in het plaatsje Bleskensgraaf. Deze coöperatieve kaasfabriek maakt al kaas sinds 1908. De “Oude Gracht” wordt gemaakt naar een exclusieve receptuur. Vier weken na productie verlaten de kazen de zuivelfabriek om in een authentiek kaaspakhuis op natuurlijke wijzen 108 weken te rijpen.

Veel boeren die hun verse melk leveren aan De Graafstroom hebben hun boeren bedrijf rondom Utrecht en het “Groene Hart” van Nederland.

Hollandse geitenkaas jong belegen, belegen, oud & Blauw schimmel

Weydeland 35+ Jong Belegen, belegen & extra belegen 

Weydeland Komijnekaas Jong belegen & extra belegen

Hollandse Truffelkaas

Belegen kaas met verse tuinkruiden

Belegen kaas met fenegriek

Schapenkaas